Dag K är Kungsmadskolans egen UF-mässa. Syftet med mässan är att företagen ska få chansen att marknadsföra sina produkter och sina företag. Eleverna bygger upp sin egen företagsmonter och får chansen att sälja sina produkter till kunder. Målgruppen för mässan är dels lärare på skolan som vill se sina elever, företagarnas föräldrar och även kompisar och elever på skolan.

Årets mässa ägde rum 23 mars 2017 på Kungsmadskolan.


Här tar Ahmed Melhem i HA15B från Phone Holder EF emot första pris som årets säljare och Elin Ekman (tillvänster) i HA15C fick andra pris som årets säljare.

Mikaela Lavesson-Widroth som driver Blickfånget UF fick andra pris för årets logotype.

Elin Ekman från Optimus UF fick andra pris som årets säljare. Med på bild är även Filippa Sten Berglund, Sofie Hörlin och Matilda Schander från HA15C.


Hanna Ljung, Matilda Magnusson och Emma Strandberg från Tacolovers UF vann andra pris för årets bästa monter.

Melina Bennström och Malin Kjelsson Helén från Quote Shakers UF fick första pris för årets logotype.
Motiveringen löd: ”Med en enkel design, balanserad färgskala och grafik, relevans till produkt och tidlös font har ”årets logotype” tilldelats Quote Shakers UF!”


Kajsa Kvadrat UF fick pris för årets bästa monter.
Motiveringen löd: ”Genom att skapa en varm belysning över sina produkter och en stilren layout så står detta företag ensam som en solklar etta! Stort grattis Kajsa kvadrat UF!”

Maja Johansson från HA15A som driver Smart Riding UF fick andra pris för årets vara/tjänst.

Equality UF vann pris för årets bästa vara/tjänst. Juryns motivering: ”I en ibland orättvis värld behövs människor som kämpar för att föra in hopp och glädje i vår vardag. Med en genomtänkt idé, ett samhällsengagemang och ett otroligt driv anser vi att vinnaren för ”Årets vara/tjänst” är Equality UF!”

Text: Alma Andersson, Ha14 a

Foto: Elisabeth Jönsson