Skaparna av Smart Riding UF är Maja Johansson och Annie Johansson. De har två olika roller, Maja som är VD för företaget och sedan Annie som är marknadsansvarig och försäljningsansvarig.

Smart Riding UF har en affärsidé som lyder  -Snygga, bekväma och prisvärda ridbyxor med den praktiska fickan för att ha med mobilen i både stallet och på hästryggen’’.

Om produkten

Annie och Maja säljer ridbyxor med sin egna touch på. De beställer hem vanliga ridbyxor och syr sedan fast en egen designad ficka för mobilen på låret av ridbyxan. Fickans framsida är av plast med touch så man kan klicka på mobilen även om den ligger i fickan när du rider till exempel. De ser ut som vanliga ridbyxor förutom fickan på låret. Just nu säljer de ridbyxorna i färgerna grå, blå och brun.

Bakgrund om idén till företaget

Anledningen till att de valde just den här produkten är för att de själva sysslar med ridsporten och den här funktionen är något som de själva har saknat i stallet och därifrån kom då idén. De valde det också på grund av att det inte finns något liknande utan det är en helt ny grej som de tror många kan ha nytta av och har saknat i sin vardag.

Målgrupp

Deras målgrupp för sin produkt är killar och tjejer som sysslar med ridsport och som har en mobil eftersom det är ridbyxor som har en speciell detalj för just mobilen. Kunderna som köper mest av de är i åldrarna 15-35 enligt dem själva.

Marknadsföring

För att få folk att få upp ögonen för produkten så marknadsför de sig. Smart Riding UF marknadsför sig först och främst genom sociala medier. De har också varit med i en hästtidning där de beskrev sin produkt och deras arbete kring att driva ett UF-företag.

Mål och ambitioner

Deras mål med med sitt företag är såklart att tjäna pengar. Ett mål är även att utvecklas och få känna på hur det är att driva ett företag eftersom det är väldigt mycket mer komplicerat än vad man tror.

Facebook:  https://www.facebook.com/SmartRidingUF/

Hemsida: www.Smartriding.se

Instagram: smartridinguf

Text: Filippa Sandberg & Wilma Edvardsson

Foto: Elsa Nilsson

Publicering: Tea Stajic, Ha14a