Grundarna till UF företaget No stress UF heter Maryam Habibi Rezai  och Natalia Manilova Videla.  De båda parterna delar på ansvaret, båda är VD, men eftersom Maryam är över 18 hamnar ekonomin lite mer på henne. Maryam ansvarar även för inköpen, men hon stämmer alltid av med Natalia innan hon gör ett beslut så att det är okej.

No stress affärsidé går ut på att det ska vara så smidigt och enkelt som möjligt att använda deras produkt. De säljer USB-kablar som ser ut som armband, som man använder runt handleden. Om man känner att man behöver ladda sin telefon, ringa ett samtal eller behöver nås på något sätt kan man bara ta av den och ta fram sin powerbank och ladda med den vart man än är.

Enligt Maryam och Natalia har det roligaste med att ha ett UF företag varit att man har fått välja allting precis som man själv vill ha det. Ingen som säger åt en hur man ska göra eller inte, man får bestämma helt själv. Det är mycket eget ansvar och det är kul för att det har aldrig varit så tidigare.

Bilden från vänster: Natalia Manilova Videla och Maryam Habibi Rezai.Fotograf: Julia Petersson Vergara, HA16B

I början var det jobbigt på grund av att det planerade dåligt hur de skulle lägga upp allting och hur detskulle göra i framtiden. Deras inköp blev sena och detta ledde till att de missade några mässor. De närvarade, men hade inga produkter med sig. Därför bestämde de sig för att göra inköp så fort som möjligt, så kunderna kunde få sina produkter levererade. 

När motgångar dyker upp ska de tillsammans brainstorma hur de kan lösa problemet och om det inte går att lösa kommer de med andra förslag. Målgruppen för företaget är alla som har behov av en mobil, både unga och äldre, men de flesta som köper är unga. Produkten finns till både tjejer och killar.

Fotograf: Maryam Habibi Rezai

Hemsida och nätbutik:

http://nostressuf.se/om/

Lästips!  No stress UF ger bland annat säljtips i ett tidigare inlägg, läs mer på No stress UF inspirerar.

Bilder och text: Julia Petersson Vergara, HA16B

Publicering: Natalia Novák, HA14A