Uf företaget My Cup UF drivs av tre kreativa tjejer som går tvåan på handels- och administrationsprogrammet, Kungsmadskolan i Växjö. De erbjuder muggar med valbar text som de skriver själva. Deras motto är att ge kunden en personlig mugg kopplad till kundens specifika intresse och önskemål. Alla tjejerna är överens om att de driver sitt UF-företag för att lära sig och samtidigt ha roligt.

Illustration: Klara Hult

Affärsidé

My cup UF erbjuder personliga, handskrivna muggar till män och kvinnor, unga som gamla där man har möjlighet att själv bestämma sitt eget budskap.

My cup UF erbjuder muggar med handskrivna budskap. Fotograf: Ninni Karlsson

Företagets VD heter Maja Sandell. Hon är den som kom på grundidén till företaget. Ekonomiansvarig är Ninni Karlsson, eftersom de anser att hon är den som är duktigast på matte och kan räkna ut svåra beräkningar som behövs i ett UF-företag. Säljansvarig är Klara Hult, eftersom hon vill ha kontakt med kunder i framtiden och förhoppningsvis sponsorer, berättar tjejerna för mig.

My cup UF erbjuder muggar med namn och kortare budskap.

-Det viktiga är att kunderna känner att de får bestämma vad som ska stå, säger Maja.

Skriver budskapen för hand

Tjejerna från My cup UF berättar att de skriver budskapen för hand för att få ett billigt pris och att det då blir mer personligt för mottagaren av muggen. Muggar med tryck säljs mycket ute i butikerna, men det är inte så många som skriver för hand tror Maja på My cup. På detta sätt är deras UF-företag lite mer unikt. De säljer sina muggar på mässor som skolan anordnar, som exempel i julas då de sålde sina muggar på julmässan på Kungsmadskolan. 

-Sedan vi startade vårt UF- företag har vi sålt 30 muggar och innan företaget ska avvecklas är målet att sälja 50 stycken unika exemplar, förklarar Ninni .

Tjejerna marknadsför sig via Facebook och Instagram samt så har de precis startat en hemsida där man kan beställa muggar med tryck, på detta sätt tror dem att det kommer vara lättare att sälja på ett annat sätt än bara mässor.

Avslutningsvis kan du hitta produkterna som My cup säljer på deras nystartade hemsida www.mycupuf.se. På deras Facebook kan man också se produkterna och följa deras resa på mässor med mera https://www.facebook.com/mycupuf/

Text: Alice Letell, HA16A

Illustration: Klara Hult, HA15A

Publicering: Melisa Suljic, HA14A