EVEL UF gör enkla läderaccessoarer med god kvalitet till ett väldigt bra pris som dessutom är tillverkat av svenskt läder. Företaget tycker att det är viktigt att ta tillvara på de naturtillgångar man får och slänga mindre. Därför har Evel UF valt att göra nya produkter av läderrester som andra läderföretag inte fått användning för. Kunden kan välja mellan väska, necessär, portmonnä eller mobilfodral från Evel.

Evel UF drivs av Vilma Johansson, VD, Emelie Holstein, kontaktansvarig, Elsa Nilsson, ekonomiansvarig.

Affärside

Företagets affärside är att sälja läderaccessoarer till ett rimligt pris med god kvalitet.

Vad har ni för mål och ambitioner med företaget?

– Vårt mål är att fullfölja detta vi har påbörjat, alltså att när vi stänger ner UF så ska vi vara nöjda med vad vi åstadkommit. Självklart skulle det vara kul att vinna tävlingar och så vidare, men det är ingenting vi känner oss tvungna till utan det skulle mer vara kul om det hände. Och vi vill ju även lära oss om hur det verkligen är med företagande så när vi avslutar UF så har vi mycket erfarenhet, berättar Vilma Johansson.

Vad är det roligaste med att driva ett UF företag?

– Det roligaste är nog att man får driva det med sina kompisar samtidigt som man får lära sig hur de är att ha ett företag, säger Emelie Holstein.

Kan ni ge oss tips om hur man gör för att knyta kontakter?

-Vi har inte många sponsorer eftersom vi inte behövt det hittills, men bästa tipset är nog att bara ringa runt så kommer kontakterna att komma. Prata även med de som gjort liknande saker så kan man få många tips också, tipsar Elsa Nilsson.

Finns det något som är mindre roligt med att driva ett UF företag?

– När man får motgångar är det ju såklart inte lika kul och när man inte vet vad som behöver förbättras eller ändras. Det är inte alltid lätt att driva ett företag, avslutar Vilma Johansson.

Hemsida:

Evel UF

Webbshop:

www.yourvismawebsite.com/evel-uf

Facebook/EvelUF

Instagram/EvelUF

Evel UF´s sortiment. Foto: Vilma Johansson

Evel UF´s erbjuder väskor i svenskt läder. Foto: Vilma Johansson

Skrivet av: Fathi Ahmed, Filippa Eklund, Jetlira Osaj, Ha16A.

Foto: Evel UF

Med stöd av: Isabella Kronmar, Ha14A.